English section   Home   Services   Articles   Malawi   Tanganyika   Photo  
Hem  
Swedish section   Hem   Tjänster   Artiklar   Malawi   Tanganyika   Viktoria   Västafrika   Foto    
Tjänster

Info
Banners
Copyright
Erkännanden
Källor och referenser
Länkar
Uppdateringar
Vem har gjort sidan?

Ciklidtorget
Skriv en annons
Läs anonnserna

Gästbok
Skriv i gästboken
Läs i gästboken

 

LÄNKTIPS

 

NCS

 

 

 

 

Vem har gjort denna sida?

Jag som gör denna hemsida heter Michael Persson och bor i Höganäs i nordvästra Skåne. Jag är född 1969 och har sysslat med ciklider sedan 10-års åldern. Som de flesta andra började jag med ett sällskapsakvarium med fiskar som tex Guppys, Tetror, svärdbärare och Botior.
Det dröjde inte länge förrän jag började intressera mig för ciklider, de första cikliderna jag skaffade var Palettciklider. Ganska snart skaffade jag även Julidochromis ornatus som var min första tanganyikaciklid.
Ända sedan dess har jag haft ciklider från Tanganyika- och Malawisjön. Under många år odlade jag olika Julidochromis och snäckskalslekare i mina föräldrars källare innan akvarierna flyttades hem till mig själv, där det odlades mest Malawicilkider. De sista 5-10 åren har jag nästan uteslutande haft Malawiciklider, ibland är jag sugen på att skaffa lite Tanganyikaciklider igen. Men eftersom jag försöker hålla mig till ett begränsat antal akvarier idag så finns det inte plats för dem, men någon gång blir det säkert lite Tanganyikor igen.
Årsskiftet 1996-97 började jag arbeta med denna hemsida och arbetet med den har också bidragit till att intresset för ciklider har ökat.
Hösten 2000 gjorde jag tillsammans med min sambo Carolina drömresan till Malawisjön och den kända ciklidexportören Stuart Grant. Vi gjorde då också en tur till Cape Maclear och Maleriöarna med Stuats båt Lady Louise där vi snorklade och tittade på ciklider. Carolina som är en duktig fotograf bidrar också med bilder till hemsidan.
Kom gärna med kritik på sidan, vad ni saknar, vad som är bra eller om ni hittar några felaktigheter.

E-post: mip69@hotmail.com

Micke på Fat Monkey's Lodge i Chembe Village med Thumbi West Island i bakgrunden.
800*600
Foto © Carolina Persson
Micke på Fat Monkey's Lodge i Chembe Village med Thumbi West Island i bakgrunden.

Carolina ombord på Lady Louise med Maleri Island i bakgrunden.
800*600
Foto © Michael Persson
Carolina ombord på Lady Louise med Maleri Island i bakgrunden.

Copyright © Michael Persson 1997-2006. All rights reserved.